Печат на тази страница

Бащата на пребития в Перник футболист: Настоявам да се вземат мерки, случва се за втори път

05 Окт 2021 09:33

Бащата на Борислав Никифоров - Калин Никифоров, коментира пред NOVA състоянието на своя син след побоя, който му бе нанесен вчера от фенове на Миньор Перник. Момчето е футболист на Струмска слава, но за втори път бива пребиван от привърженици на "чуковете".

"Вчера му е направен скенер в Пирогов. Препоръчана му е почивка една седмица, за да няма комоцио. Това се случва за втори път. Първия път е било по-драматично, защото е причакан докато се прибира вкъщи. Прибра се с кръвоизлив в окото, но обяснението беше, че си е бръкнал в окото. Бил е с кръвонасядания по ребрата, защото е ритан в стомаха от тези същите две момчета от вчера, плюс още трима, които не познавам. Вчера разбрах за случая", заяви Никифоров.

"Същите две момчета ни чакаха на излизане от стадиона. Пред целия отбор предупредих полицаите, които бяха на мача. Видимо са на 16-17 години. Не знам имат ли родители, те знаят ли децата им какви ги вършат. Аз също съм родител, интересувам се, следя им поведението. Не се ли вземат мерки сега, може да стане доста по-лошо", призна треньорът на Струмска слава - Владимир Димитров.

"Не са задържани, защото са малолетни. Вчера сме подали сигнал във второ районно. От полицията реагират адекватно, днес са призовани с родителите си. Настояваме да се вземат мерки, това не е нормално. Аз си познавам детето. Мисля, че съм си свършил работата първите 7 години. Освен да тренира, да ходи на училище и да ходи на работа, той друго не прави", допълни бащата.

"Проблемът е друг. Такива прохождащи зрънца искат да спечелят уважението на по-големите в агитката и да покажат, че предателите са наказани. Не е това начинът. Призовавам агитката на Миньор да отлюспи такива хора от своите редици, защото това плюе по клуба и по имиджа дори на областен град като Перник. Спортът е да възпитава, да се радват хората, да подкрепят. Докажи, че си верен на клуба, като го подкрепяш, а не по този начин", завърши треньорът Димитров.

Main Menu