Марица Пловдив надви лидера Хебър

16 Окт 2021 17:05

Марица Пловдив надви лидера във Втора лига Хебър Пазарджик с 3:1 в мач от 13-ия кръг на шампионата. 

В добавеното време на първото полувреме Ангел Грънчов даде аванс на домакините от Пловдив. Бранителят засече перфектно центриране на Праматаров от ъглов удар, пласирано на първа греда. Грънчов изпревари всички и с глава не остави никакви шансове на Дебърлиев.

В 60-ата минута Хебър изравни резултата. Каракашев намери Ивайло Михайлов в наказателното поле. Михайлов овладя топката и стреля, кълбото се отби в крак на бранител и стана неспасяемо за Илия Николов.

В 81-ата минута Марица Пловдив получи правото да изпълни дузпа. Неразчетени действия на Радослав Терзиев позволиха на Веселин Марчев да влезе в наказателното поле. Защитникът задържа своя съперник, а Марчев чакаше само това и спечели дузпа. 11-метровият наказателен удар беше превърнат в гол от Мариян Тонев. 

В 87-ата минута Милен Танчев отбеляза уникален гол за ''пиратите''. С голяма доза късмет той получи топката и още с овладяването й се устреми към вратата на гостите. Танчев видя, че Дебърлиев е излязъл напред и технично прехвърли вратаря за 3:1.

Main Menu