Преди началото на ремонта на стадион „Тодор Диев“ кметът Здравко Димитров инспектира спортната база

10 Ное 2021 15:29

 

Преди старта на строително-ремонтните дейности на стадион „Тодор Диев“ кметът Здравко Димитров направи инспекция на обекта. Цялостната реконструкция на спортното съоръжение ще стане факт, след като проектът беше одобрен. Инвестицията е за 7,5 милиона лева и предвижда 8200 седящи места, три сектора, като на сегашната трибуна от 3300 места ще бъде обособена ВИП зона, места за журналисти и за хора с увреждания. В сектора откъм ул. „Кичево“ ще има допълнително 800 места, а в сектор В – от страната на ул. „Македония“ - 3950. Стадионът ще разполага с нова козирка, LED осветление, отговарящо на HD излъчване, видеосветление.

„Проектът е много добър, с неговата реализация ще има развитие не само на футбола, но и на спорта в града като цяло най-вече за подрастващото поколение. Община Пловдив винаги е заставала и ще застава зад подобни каузи, свързани с физическото здраве и подготовка“, посочи кметът Здравко Димитров.

Надяваме се това публично-частно партньорство да доведе до добри резултати, а феновете на футболен клуб „Спартак“ да станат свидетели на интересни мачове, а футболистите да спечелят много победи“, допълни заместник-кметът Георги Титюков.

На 6-те входа на стадиона ще има видеонаблюдение, 250 паркоместа ще осигурят безпрепятствено паркиране, съблекалните ще бъдат обновени, ще има лекарски кабинет и такъв за допинг контрол.

„За да запазим историята на футболния клуб и за да покажем победите и спечелените купи ще изградим музей“, сподели собственикът на футболен клуб „Спартак“ Динко Миленчев.

Пълна рехабилитация предстои и на спортния комплекс „Спартак“, който се използва за тренировки и подготовка на детско-юношеската школа. Предвидената инвестиция е 2,2 млн. лв. Освен обновяване на тревна настилка на съществуващия терен с нова дренажна и поливна система, ще бъдат рехабилитирани и съществуващите трибуни и монтирани 1000 седалки.

Проектът предвижда и още цялостен ремонт на съблекалните, осветление, изграждане на фитнес зала.