Печат на тази страница

Марица загуби гостуването си на Янтра след спорен гол

30 Апр 2022 22:15

"Марица" загуби с минималното 1:0 гостуването си на "Янтра". Срещата от 34-ти кръг се игра на отличния терен на стадион "Христо Ботев" в Габрово. Двата тима изиграха здрав мач с интересни ситуации. Пловдивчани играха добре, но пропусната дузпа през първата част и още няколко пропуска лишиха момчетата на треньора Николай Димитров от нещо повече в мача. При победния гол на домакините пък останаха сериозни съмнения за засада, а състезателят на "Янтра" игра и с ръка.
За "Марица" срещата пропуснаха капитанът Валери Домовчийски, Веселин Марчев и Мартин Газиев. Това доведе до редица промени в състава. Заменилите ги футболисти, както и включилите се в срещата по-млади състезатели се справиха добре със задачите си.
Пловдивчани организираха доста атаки по фланговете, които често водеха до опасности, но като цяло домакините бяха стабилни в отбрана, а вратарят Богомил Цинцарски спаси всичко, което можеше да се спаси. Играчите на "Янтра" често си служиха с изсипани топки и демонстрираха добра игра с глава. Те подхождаха с голяма агресия при единоборствата, като често преминаваха границата на грубостта.
През първото полувреме на два пъти Милен Танчев можеше да отбележи, като първия път той излезе очи в очи с вратаря на домакините, който спаси. При второто положение ударът на Танчев премина на сантиментри встрани от целта. Още един хубав удар бе близо до целта през първата част, но и при него маричани нямаха късмет. В продължението на полувремето бе отсъдена дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но Цинцарски спаси удара на Мариян Тонев. През второто полувреме пловдивчани имаха няколко отлични центрирания и добри удари към вратата на домакините, но всички те бяха отразени от стража на "Янтра". Илиян Йорданов получи удар без топка в корема, но рефера показа само жълт картон на виновника, а след това, странно защо, показа такъв и на самия Йорданов. В 84-та минута удар на състезател на габровци се отби от гредата на вратата на Илия Николов, топката се върна към друг габровки състезател, но леко встрани от него. Той пое с ръка, а останаха съмнения и за засада. В крайна сметка след общо три удара Ивайло Иванов стана голмайстор за своя отбор. Нарушенията на правилата при гола останаха незабелязани за съдиите.
Така "Марица" загуби този двубой и с актив от 46 точки заема 9-то място в класирането. На 4 май "жълто-сините" са домакини на "Миньор". Срещата е от 17:30 часа на стадион "Марица" и ще бъде предавана пряко по Диема спорт.

Main Menu