Печат на тази страница

Марица загуби гостуването си на лидера в неравна битка със столичен съдия

06 Ное 2022 18:25

"Марица" загуби гостуването си на лидера в класирането на Втора лига ЦСКА 1948 II. Срещата бе от 16 кръг на шампионата и се игра на стадион "Царско село", а столичани спечелиха с 3:0. Двубоят ще се запомни с еднопосочните отсъждания на местния съдия Иван Иванов. С изключение на единия страничен рефер цялата съдийска бригада бе съставена от столичани, въпреки че домакините са именно столичен тим.
За "Марица" срещата пропуснаха контузените Петър Атанасов и Мартин Газиев, като "жълто-сините" играха с променен състав. Шанс за изява бе даден на няколко футболисти, които по-рядко намират място в титулярния състав.
Срещата бе равностойна като цяло. Още в началото, след удар на Радослав Апостолов, топката рикошира във футболист в червено, стигна до Станислав Маламов на втора греда, а той стреля и отбеляза. Реферите обаче отсъдиха спорна засада и голът бе отменен. Малко по-късно, при едно разбъркване пред домакинската врата и изстрел на състезател на "Марица", паднал играч на ЦСКА 1948 II в наказателното поле спря топката с ръце. Кристалната дузпа бе подмината високомерно от съдията Иванов. В 24-та минута състезател на домакините напредна и навлезе в наказателното поле, където се строполи на тревата и Иванов веднага посочи бялата точка, въпреки че нямаше неопзволена игра от страна на Симеон Вешев. Валентин Йосков бе точен и даде преднина на "червените". След няколко минути Симеон Вешев беше изведен с глава зад защитата от центъра, но още с измъкването му бе маркирана поредната засада. В 29-та минута след хубав удар на Валентин Йосков извън наказателното поле по земя, топката срещна страничната греда и влезна в обратния ъгъл за 2:0. В края на полувремето Валери Домовчийски направи уникална задна ножица, след центриране на Вешев, но топката премина на милиметри встрани.
През втората част играта не се промени особено. Не се промениха и критериите на рефера Иванов. Валери Домовчийски преодоля защитник на домакините, който вече имаше жълт картон. Моментално Домовчийски бе свален на земята с ръце. Съдията отсъди явното нарушение, но санкция за футболиста на домакините така и не последва. Маричани имаха още няколко ситуации, които не успяха да развият добре, както и няколко неточни удара. Ситуации имаха и домакините, като на няколко пъти Илия Николов се намесваше отлично. В 70-та минута Александър Александров отбеляза трети гол след добър пас зад гърба на отбраната на "Марица".
"Марица" запазва седмата си позиция с актив от 22 точки. Толкова имат и "Литекс" и "Монтана", но "жълто-сините" имат предимство в директните двубои, като "Монтана" е смач по-малко. В последния мач от есенния дял на шампионата във Втора лига "Марица" е домакин на "Струмска слава" (Радомир). Двубоят е на 12 ноември, събота, от 14:30 часа на стадион "Марица" в Пловдив.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu