Гребци на Галатасарай тренират в Пловдив

16 Апр 2019 11:00

Петнадесет гребци от младежкия отбор до 23 години на турския гранд Галатасарай започнаха тренировки на гребния канал в Пловдив. Това е част от програмата им за подготовка за големите състезания за Световната купа по гребане и за Световното първенство.

Турците връщат визитата на своите връстници от побратимения гребен клуб Хеброс. Освен младежкия отбор в Пловдив пристига и осморка ветерани, която ще се състезава с партньорите си от гребен клуб Хеброс на 4 май. Първите тренировки на ветераните започнаха на смесена българо-турска лодка, докато турският отбор изчаква всички свои ветерани да дойдат в Пловдив.

"Състезанията между ветерани имат за цел да промотират гребния спорт и на тях не се търсят най-добрите времена. Българската осморка е по-титулувана - имаме златни, сребърни и бронзови медали от световните първенства за ветерани. Но целта ни сега е да потренираме заедно и да изпитаме удоволствието от водата", коментира Иван Попов, вицепрезидент на гребен клуб Хеброс и един от гребците в българската осморка.

Main Menu