Важна информация във връзка с организацията на Световното първенство по гребане за юноши и девойки

29 Юли 2021 18:40

За поредна година на Гребната база в Пловдив ще се проведе едно от най-важните спортни състезания за годината. От 11 до 15 август включително 1000 юноши и девойки от 42 страни ще се надпреварват за първите места по време на Световното първенство по гребане.

„За нас е чест, че градът ни отново е домакин на спортно събитие от такъв висок ранг. За съжаление поради ограниченията, въведени заради COVID-19, няма да има официално откриване, както беше преди“, сподели заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

Любителите на гребането могат безплатно на място да следят съревнованията между спортистите, като за целта една от двете трибуни ще бъде отредена за гражданите.

Във връзка с организацията на тренировките и същинските състезания Община Пловдив и Организационният комитет съобщават, че достъпът на автомобили на граждани до базата ще бъде изцяло ограничен от 6.00 часа сутринта на 8 август до 17 часа на 15 август. В непосредствена близост до самия Гребен канал пешеходци и велосипедисти също няма да се допускат. Те ще могат да се разхождат или спортуват на по-външните алеи на базата.

Допълнителна информация може да видите на сайта на Световното първенство по гребане за юноши и девойки на: https://wrjch2021.com/

Main Menu