Руският отбор по гребане пристигна с амбиции за медали

09 Авг 2021 13:41

 

Пристигнахме в Пловдив на 8 август вечерта и днес от рано подготвяме лодките си за първата тренировка, каза тим-мениджърът на руския отбор Александра Есартия. „За нас времето тук е доста горещо, но пък знаем, че ще гребем на най-бързата вода в света и сме много ентусиазирани. Лодките ни са от италианския производител Дейвид Филипи и ние ги наемаме специално за това състезание. Това са отлични лодки, но ние ги настройваме за всеки състезател.“ - каза Александра Есартия. Гребците, с които Русия пристига на Световното първенство в Пловдив са общо 30. Момчетата са 21, а момичетата 9. Юношите ще се състезават в дисциплините осморка, четворка скул, четворка с кърмчия, двойка без кърмчия и скиф /лодка с един гребец/. Момичетата ще се състезават на четворка скул, двойка скул, двойка без кърмчия и скиф.

 

Тим-мениджърът на отбора на Русия припомня, че през миналата 2020 година нямаше световно първенство за младежи. Нейният отбор обаче взе участие на европейското първенство в Белград и завоюва златни медали с осморката на юношите и с четворката скул също при момчетата.

 

Александра Есартия сподели, че за Световното първенство по гребане за юноши и девойки руският отбор се готви от месец март, но няма информация за възможностите на другите отбори. Затова руските специалисти вече гледат внимателно тренировките потенциалните си конкуренти от отборите на САЩ, Италия, Германия. „Ще бъдем доволни от представянето си на Световното първенство по гребане за юноши и девойки само ако спечелим медали. Престои ни горещо състезание. Пожелаваме на всички състезатели да преживеят тази жега, да дадат хубави времена и да няма никакви проблеми.“ - заключи Александра Есартия.

Main Menu