Легендата Бернар Ино скочи срещу Крис Фрум

30 Май 2018 07:56

Френската легенда в колоезденето Бернар Ино скочи срещу победителя в завършилата наскоро Обиколка на Италия и четирикратен първенец в Тур дьо Франс Крис Фрум. С успеха си в Джирото Фрум се нареди именно до Ино и белгиеца Еди Меркс в списъка на колоездачите, печелили трите най-големи колоездачни обиколки в света - Джирото, Тура и Вуелтата на Испания.

Според Ино Фрум не е имал право да участва докато срещу него се води разследване за превишена норма на салбутамол. 33-годишният британец даде съмнителната проба по време на Вуелтата, като обясни стойностите й с лекарство срещу астма.
“Оставаме само аз и Меркс. Фрум не влиза в този списък. Той даде положителна проба и трябваше да бъде дисквалифициран. Мястото му изобщо не беше на старта на Джирото. Защо се бави решението за него? Защо му предоставят толкова време, за да измисли обяснение? Заради това, че в отбора му Sky имат много пари ли? Всичко това е тъжно за нашия спорт. Фактът, че се подготвя за участие в Тур дьо Франс е скандален. Това трябва да бъде осуетено”, коментира Ино пред Het Laatste Nieuws.

Main Menu