Извадиха Кавендиш и Кител от "Тур дьо Франс", Уран се отказа

19 Юли 2018 13:33

 

 

Надеждите на Марк Кавендиш да спечели тази година колоездачното състезание Тур дьо Франс се изпариха, след като той беше дисквалифициран в 11-ия етап заради невъзможност да намали изоставането си от лидера.

Състезателят на Дименшън Дейта Кавендиш пресече финалната линия един час, 5 минути и 33 секунди след победителя в етапа Джерайънт Томас от Уелс, като надскочи времевата граница с 31:27 минути.

Британецът е известен като специалист по спринта и срещу името си има 30 етапни победи. Неговата форма обаче беше далеч от нужното през тази година и не беше конкурентен дори в равнинните етапи.

Също така от състезанието поради същите причини отпадат съотборникът му Марк Реншоу и Марсел Кител, победител в 14 етапа от Тура. 30-годишният Кител, състезател на Катюша, изостана с 44 минути след победителя вчера Геран Томас.

 

Колумбиецът Ригоберто Уран се оттегли от участие в колоездачната обиколка на Франция преди днешния 12-и етап в Алпите, съобщиха организаторите. Уран, който миналата година завърши на второ място в генералното класиране след Крис Фруум, е с контузии на левия крак и лявата ръка след падане по време на неделния етап. Той участва в тежкия планински етап вчера, но заема едва 30-о място в генералното класиране, на повече от 31 минути зад лидера Геран Томас от Великобритания.

Mr. Bricolage

Main Menu