Винченцо Нибали аут е от Тур дьо Франс след две фрактури на гръбнака

20 Юли 2018 09:26

Италианецът Винченцо Нибали се отказа от по-нататъшно участие в 105-ото издание на колоездачната обиколка на Франция заради счупени гръбначни прешлени.

33-годишният Нибали, който е четвърти в генералното класиране, падна малко преди края на 12-ия етап от Тура по време на изкачването на Алп Д'Юез, след като каплата му се оплете в лентата за носене на фотоапарата на стоящ прекалено близо до трасето зрител. Въпреки падането, при което загуби повече от минута и получи две счупвания, Нибали успя да завърши етапа и финишира на само 13 секунди зад победителя Гераинт Томас.

 

Отпадането на Нибали е поредният голям удар за тазгодишното издание на Тур дьо Франс, след като в последните етапи Обиколката напуснаха някои от най-известните имена в нея - Ригоберто Уран, Фернандо Гавирия, Андре Грайпел, Марсел Кител, Дилан Грьоневеген, Реин Тарамяе, Марк Кавендиш, Тони Галопен, Майкъл Матюс, Луис Леон Санчес, Ричи Порт и Тони Мартин.

Нибали е победител в Тур дьо Франс през 2014 година, двукратен шампион в Обиколката на Италия (2013 и 2016 година) и победител в Обиколката на Испания през 2010 година.