Без промени в тройката след 14-ия етап в Тура

21 Юли 2018 19:29

Омар Фрайле от "Астана" спечели 14-ия етап в "Тур дьо Франс", след като беше част от откъсването в състезанието. Баскът беше най-силен на последното изкачване Кот де ла Кроа Ньов и финишира пръв в Менд, за да вземе първия си успех в Тура. Той завърши с време 4:41.57 часа и средна скорост от 40.01 км/ч.

Той изпревари Яспер Щойвен от "Трек" на последното изкачване, след като направи много мощна атака. Белгиецът не успя да се поздрави с победа навръх националния празник на страната си, като трябваше да се задоволява с третото място.

 

Втори в етапа завърши Жулиан Алафилип ("Куикстеп"), а световният шампион Петер Саган пристигна на финала четвърти.

Изкачването от втора категория Кот де ла Кроа Ньов обаче беше много стръмно и доведе до битка между фаворитите за крайната победа. Примож Роглич пристигна на финала пръв от тях, като пристигна с осем секунди пред Крис Фрум, Герант Томас и Том Дюмулен.

Още преди изкачването Дан Мартин от ОАЕ спука гума и загуби близо две минути. Време обаче загуби Ромен Барде.

 

След 14 етапа уелсесецът води с 1.39 минути пред Крис Фрум и 1.50 пред Дюмулен. Четвърти е Роглич на 2.38 зад Томас. Топ 10 допълват още Ромен Барде (+3.21), Микел Ланда (+3.42), Стивън Краусвайк (+3.57), Найро Кинтана (+4.23), Якоб Фулсанг (+6.14) и Дан Мартин (+6.54).

 

В неделя предстои 15-ият етап, който е последен преди навлизането в Пиренеите. Колоездачите ще изминат 181 км между Мило и Каркасон и трябва да преодолеят три изкачвания. Последното е от първа категория – Пик де Нор (12.3 км с 6.3% среден наклон) и е 40 км преди финала.

LGarden

Main Menu