Над 1000 велосипедисти откриха велосезона в "Тракия" /снимки + видео/

13 Апр 2019 11:27

Рекорден брой участници откриха откриването на велосезона в "Тракия". Около 1300 велосипедисти тръгнаха на 3-километрово велошествие от кметството на "Тракия" до парк "Лаута" точно в 10:30ч.. Шествието премина през велоалеята, която води до парка.

Шествието беше поведено от кмета на "Тракия" Костадин Димитров. В шествие участие взе и председателя на Комисия "Младежки дейности и спорт" и общински съветник и бивш международен съдия Атанас Узунов.

По традиция той застана начело на шествието, което потегли от велоалеята на бул. „Освобождение” и премина по 3-километрово трасе по новата мрежа за велосипедисти.
Финалът бе в парк „Лаута”, където бе организиран истински празник с много музика и награди. На късметлиите в томболата бяха раздадени 10 велосипеда, един велоаргуметър, 100 ранички и много други подаръци.
„Всяка година се увеличава броят на нашите съграждани, които използват велосипеда като алтернативен и екологичен транспорт. Това е благодарение на изградената от Община Пловдив велоалейна мрежа и добра инфраструктура в града”, подчерта кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и пожела безавариен сезон на колоездачите. Той благодари за подкрепата на председателя на сдружение „Велосити” Агоп Дадикодзян, партньорите и спомоществувателите.
Денят в обновения парк „Лаута” продължи с анимация за децата, игри с велосипеди, тротинетки и ролери, отборни високоскоростни състезания с велосипеди и други празнични инициативи.

 

Main Menu