Печат на тази страница

Велопоход "Заедно" 2019 в Плодвив на 21 април

15 Апр 2019 10:54

 

Тази сряда, 17 април, Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията с кръгла маса на тема  „„Амбулаторна процедура 38 – Възможности и предизвикателства“, свързана с условията за заплащане и прилагане в лечебните заведения на лекарствени продукти при живото застрашаващи кръвоизливи, спешни оперативни и инвазивни интервенции при пациенти с вродени нарушения на кръвосъсирването.


А на 21 април 2019 Асоциацията за 4-та поредна година кани всички да се включат във Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 5-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. 

Вижте и видеото с лицата на кампанията, което Асоциацията засне, вдъхновено от тазгодишния слоган „Движението е промяна!“ :

https://www.facebook.com/haemophilia.bulgaria/videos/284592462471083/

 

По случай световния ден на хемофилията –  във вечерта на 17 април, Националният Дворец на Културата (НДК). Българска асоциация по хемофилия призовава всички да включат червена светлина същата вечер в знак на съпричастност към хората с вродени нарушения в кръвосъсирването. 

 

А в неделя, 21 април, кани всички да се включат в социално-спортното събитие, което в град Пловдив тръгва в 11:00 от Площад Съединение с маршрут:

По ул. Стефка Николова – по бул. „Марица- Юг“ – до Гребна база. Финал: Гребна База – Алеята пред залата на УХТ

За четвърта поредна година Асоциацията организира Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората, страдащи от това сериозно социално значимо заболяване. С тазгодишното послание „Движението е промяна“ Асоциацията призовава всеки един от нас да бъде двигател на позитивната промяна. Нашата мисия е да продължаваме да се движим ЗАЕДНО, надграждайки с нови сили и знания постигнатото до тук. Да споделяме информация и знание, да мотивираме публичния сектор и здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.  

Main Menu