Печат на тази страница

Калеб Юън с втора етапна победа в Джирото, Арно Демар и Паскал Акерман останаха след него

22 Май 2019 22:18

Австралиецът Калеб Юън (Lotto Soudal) постигна втора етапна победа в тазгодишното 102-ро издание на колоездачната обиколка на Италия.

Той се оказа най-съобразителен на финалната права в 221-километровия етап от Карпи до Нови Лигуре и се възползва от грешка на отбора на Groupama-FDJ, за да изпревари основния си конкурент Арно Демар, който завърши втори, и германеца Паскал Акерман (Bora-Hansgrohe), останал трети. Австралиецът пресече финалната линия с време от 5 часа, 17 минути и 26 секунди.

Етапът изглеждаше привидно лек, но насрещен вятър затрудняваше колоездачите. Спринтьорите пък дадоха всичко от себе си, тъй като до края остава само един подобен етап.

Начело в генералното класиране след преполовяването на Джирото остава италианецът Валерио Конти от UAE Team Emirates, който има преднина от 1:50 минути пред състезателя на Team Jumbo-Visma Примож Роглич от Словения. На трето място в подреждането за "розовата фланелка" е французинът Нанс Петерс от AG2R La Mondiale на 2:21 минути зад лидера.

В четвъртък предстои 12-ият етап от обиколката на Италия, в който ще трябва да се преодолеят 158 километра от Кунео до Пинероло. 16 километра преди финала ще има височина от първа категория, която най-вероятно ще донесе размествания на върха в класирането, като на преден план ще излязат катерачите.

Main Menu