Французин спечели XVII етап на "Джирото"

30 Май 2019 01:10

 

 

 

Французинът Нанс Петерс спечели 17-ия етап от колоездачната обиколка на Италия - 181 километра от Комецадура до Антхолц-Антерселва, като по този начин постигна първа етапна победа в голяма обиколка в професионалната си кариера.

Петерс бе част от голяма група от откъснали се състезатели още в началото на етапа и показа най-здрави крака на последната височина, пресичейки финалната линия с убедителна преднина от 1:34 минути пред втория Естебан Чавес от Колумбия и 1:51 минути пред третия Давиде Формоло от Италия.

Етапът може да мине под графата много успешен за лидера в генералното класиране Ричард Карапас, който завърши с основната група заедно с двамата си големи съперници за "розовата фланелка" - италианеца Винченцо Нибали и словенеца Примож Роглич. По този начин южноамериканецът остава в розово преди последните четири етапа, като има преднина от 1:54 минути пред Нибали и 2:16 минути пред Роглич. В борбата за първата позиция е и испанецът Микел Ланда, който обаче е на 3:03 минути зад лидера.

В четвъртък предстои 18-ия етап от "Джирото", който е равнинен и едва ли ще доведе до сериозни размествания на върха в класирането. Състезателите ще изминат 222 километра от Валдаора до Санта Мария ди Сала, като ще трябва да изкачат само една височина от четвърта категория на 118-ия километър.

Камилски дол
Vadim

Main Menu