Крис Фрум претърпя първи операции

13 Юни 2019 19:13

Британската звезда в колоезденето Крис Фрум е претърпял първи операции и е в интензивното отделение на Университетската болница в Сент Етиен в не много добро състояние, съобщи за "BBC" шефът на клубния ми тим ИНЕОС Дейв Брайлсфорд.

Британецът се блъсна с висока скорост от порядъка на 60-65 км/ч в стена по време на опознавателна обиколка преди бягането по часовник в критериума Дофине. Той е със счупена бедрена кост, има фрактури на таза и ребрата.

"Той вече бе опериран и вече сме сигурни, че е в първата фаза към възстановяването си. Оттук нататък започваме да следим ситуацията, но тя все още е развиваща се и е притеснителна. Крис не е в добра форма. Има падания и лоши падания и това определено е лошо падане", каза Брайлсфорд.

Четирикратният победител в Тур дьо Франс ще пропусне най-голямото колоездачно състояние, а вероятно и останалите стартове поне до края на годината.

Тазгодишното издание на Обиколката на Франция ще започне на 6 юли от белгийската столица Брюксел. В негово отсъствие се очаква лидерската роля в "Team Ineos" да поеме Герант Томас, който спечели Тура преди година.

Main Menu