Състоянието на Крис Фрум остава тежко

14 Юни 2019 08:34

Големият шампион в колоезденето Крис Фрум е в "съвсем недобро състояние" в болница във френския град Сент Етиен с няколко тежки травми по тялото и главата след катастрофа. Инцидентът се случи по време на Critérium du Dauphiné - състезание, което е част от подготовката за "Тур дьо Франс", който започва на 6 юли.

Катастрофата стана в четвъртия етап от надпреварата, след като Фрум е пуснал управлението на велосипеда си, за да си прочисти носа. В този миг силен полъх на вятъра е отклонил предното колело, което е пратило Фрум встрани от пътя в къща, която е била съвсем близо. Ударът е станал с около 54 км/ч, изчислиха организаторите на състезанието.

Хеликоптер веднага откара четирикратния шампион в "Тура" в болницата, където е опериран. Първоначалните информации бяха да фрактура на подбедрицата, но се оказва, че положението е доста по-тежко.

Фрум е със счупвания в лакътя и ключицата, няколко счупени ребра, травма на главата и е загубил над литър кръв, ако се вярва на информациите във френските вестници.

Поставен е в интензивното отделение под постоянно наблюдение, като състоянието му е определено като "съвсем недобро", а според английския в. "Гардиън" в последните часове се е влошило.

Кристиан Прюдом, изпълнителният директор на "Тур дьо Франс", съжали за това, че асът пропуска състезанието, но каза:

"Има много по-важни неща. Мислите ми са с него, защото от това, което разбрах, е претърпял много сериозен инцидент. Има катастрофи и лоши катастрофи. Тази е от лошите."

Фрум е от малкото колоездачи, печелили и трите големи надпревари в този спорт - "Тур дьо Франс" (4 пъти), "Джиро д`Италия" и "Вуелта" (обиколката на Испания). Има и два бронза на Олимпийски игри за Великобритания, след което избра да се състезава за Кения. Роден е в Найроби, което го подтикна към този ход.

Без съмнение, в последните години това е голямата звезда в шосейното колоездене.

Main Menu