Алафилип сложи жълтата фланелка след триумф в третия етап на Тура

08 Юли 2019 21:07

Състезаващият се за отбора на "Quick Step" Жулиен Алафилип спечели третия етап на тазгодишното издание на Тур дьо Франс. Французинът измина разстоянието 215 километра от белгийския град Бинше до френския Епарней с време 4:40:29 часа.

Победата е трета за Алафилип в Тура, след като през миналата година взе два етапни успеха. Сега той поведе в генералното класиране и "жълтата фланелка".

Французинът има преднина от точно 20 секунди пред досегашния лидер Вут ван Ерт от Белгия. Трети на 25 секунди е холандецът Стивън Краусвайк.

Иначе днес в състезанието Алафилип направи победната си атака 16 км преди финала, когато атакува на височината от трета категория Кол де Мутини. Това всъщност не е изненадващо, тъй като през 2018 година той спечели фланелката за най-добър катерач в Тура.

Въпреки активното преследване отзад Алафилип не беше застигнат и завърши с цели 26 секунди пред останалите си съперници.

На второ място завърши австралийският представител на "Sunweb" Майкъл Матюс. Трети финишира белгиецът Яспер Щойвен (Trek–Segafredo).

Утре предстои четвъртият етап 213.5 км между Реймс и Нанси. В него има две височини от четвърта категория, като последната е на 15 километра от финала. Етапът се води равнинен и подхожда на спринтьорите.

Main Menu