Печат на тази страница

Белгиец спечели десетия етап в Тура, разместване в топ 10

15 Юли 2019 21:41

Белгиецът Воут ван Ерт (Jumbo - Visma) спечели десетия етап от колоездачната Обиколка на Франция и записа първата етапна победа в кариерата си в Тура.

Ван Ерт триумфира по 217.5-километровото трасе от Сент-Флур до Алби с време 4:49:39 часа. Той беше най-бърз във финалния спринт, като изпревари само с няколко сантиметра Елиа Вивиани (Deceuninck - Quick Step)). Трети завърши Кейлъб Юън (Lotto - Soudal).

Представителят на домакините Жулиен Алафилип (Deceuninck-Quick-Step) завърши 11-и с времето на победителя и увеличи преднината си в генералното класиране на 1:12 минути пред защитаващият титлата си Герант Томас (Team INEOS) и на 1:16 минути пред Еган Бернал (Team INEOS). Томас финишира 12-и днес, а Бернал остана 14-и, като те бяха в челната група и не загубиха време от Алафилип.

Проблеми обаче имаха Джулио Чиконе (Trek – Segafredo) и Тибо Пино (Groupama-FDJ), които бяха съответно втори и трети в общото подреждане преди днешния старт. Чиконе изостана на повече от две минути днес вече е десети с изоставане от 2:32 минути, а Пино загуби повече от минута и половина и е 11-и на 2:33 минути.

Иначе етапът оправда очакванията да е спокоен. Група от шест колоездачи се откъсна 15 км след старта и натрупа аванс от три минути. 40 километра преди финала групата, която се увеличи с още един състезател, отново водеше, но авансът беше стопен на две минути, а малко по-късно беше застигната от колоната.

Main Menu