Ужасяващ сблъсък на обиколката на Полша прати колоездач в кома /видео/

05 Авг 2020 20:50

Първият етап на колоездачната обиколка на Полша, която започна днес, завърши по възможно най-неприятния начин.

След края на състезанието въпросите не бяха за това кой е завършил първи или втори, а какво е състоянието на финиширалите, пише Дир.бг.

Във финален спринт на 196-километровата надпревара битката беше между Дилан Гроневеген от отбора на "Джъмбо-Висма" и Фабио Якобсен от "Куик Степ".

Гроневеген водеше на финалния спринт, но датският му съперник опита да го задмине в малък коридор до страничната ограда. Гроневеген затвори допълнително съперника си и го прати в загражденията.

Стигна се до ужасяващ сблъсък, в който 23-годишният Якобсен се блъсна в метала и връхлетя върху фотограф край трасето. Част от оградата прелетя към трасето и събори друг колоездач, който беше буквално прегазен от свой колега, който на свой ред мина през краката му.

 

Състоянието на Якобсен обаче е най-тежко. Първоначалната информация е, че той е поставен в изкуствена кома, веднага е откаран в болница и лекарите се борят за живота му.

Гроневеген, който предизвика кошмарния сблъсък, най-вероятно ще бъде дисквилифициран, но това в момента има най-малко значение.

Main Menu