Хонатан Нарваес спечели 12-ия етап от Обиколката на Италия

16 Окт 2020 07:44

Еквадорецът Хонатан Нарваес от отбора на "Инеос" спечели 12-ия етап от Обиколката на Италия, в който бяха преминати 204 километра с началото и край в Чезенатико. Нарваес бе в групата на откъсналите се състезатели и най-добре успя да се приспособи към изключително тежките метеорологични условия, включващи проливен дъжд и бурен вятър. Той пресече финалната линия с време от 5 часа, 31 минути и 24 секунди.

Втори на 1:08 минути остана Марк Падун. Украинецът се движеше дълго време рамо до рамо с Нарваес, но 24 километра преди финала спука предна гума, трябваше да смени велосипеда и така и не успя да навакса забавянето. Третото място бе завоювано от австралиеца Саймън Кларк, който финишира на 6:50 минути зад Нарваес.

Серията от девет изкачвания, съчетани с лошото време, доведоха до сериозни разкъсвания в основната група, но групата на фаворитите успя да пристигне с шесто време в днешния етап на 8:25 минути зад Нарваес. Така португалецът Жоао Алмейда от "Декьонинк-Куик Степ" запазва "розовото трико" на лидер в генералното класиране. Общото време на Алмейда дотук е 49 часа, 21 минути и 46 секунди. Холандецът Вилко Келдерман е втори на 34 секунди, а тройката на 43 секунди изоставане допълва испанецът Пейо Билбао.

В петък предстои 13-ия етап от Обиколката - 192 километра от Червия до Монселиче.

Main Menu