Хю Карти спечели "кралския" етап на "Вуелтата"

01 Ное 2020 20:26

Британецът Хю Карти от отбора на „Едюкейшън Фърст Про Сайклинг“ спечели 12-ия „кралски“ етап в Обиколката на Испания, а еквадорецът Ричард Карапас си върна лидерската позиция в генералното класиране.

Карти бе най-добър на финалното изкачване на л'Англиру, което на моменти достига наклон от 23 процента. Британецът пресече финалната линия на 109-километровия етап от Пола де Лавиана до Алто де л'Англиру с време от 3 часа, 8 минути и 40 секунди.

Втори и трети на 16 секунди изоставане дойдоха руснакът Александър Власов и испанецът Енрик Мас, а заедно с тях на финала се появи и еквадорецът Ричард Карапас.

На пето място, на 10 секунди след тази група, дойде носителят на „червеното трико“ Примож Роглич. Словенецът обаче ще трябва да свали фланелката на лидер, тъй като след днешния етап Карапс вече има 10 секунди преднина в общото класиране. С победата си днес Карти излезе трети в подреждането, като изостава с 32 секунди от лидера от Еквадор.

Французинът Гийом Мартен, който в началото на днешния етап бе много активен, увеличи преднината си на върха в класирането при катерачите, като има 76 точки спрямо 30 на Карапас. При спринтьорите начело е Роглич със 147 точки, пред Карапас със 104.

В понеделник предстои почивен ден за колоездачите, а във вторник е 13-ия етап, който е 33,7 километра по часовник от Мурос до Мирадор де Есаро./sportal.bg

Main Menu