Печат на тази страница

Локо срещу Ботев за 108-ми път днес за първенство

04 Дек 2018 02:31

Локомотив и Ботев ще изиграят днес 108-то Пловдивско дерби на фаза първенство. Мачът е днес от 17:30ч. на стадион „Локомотив“.

В общия баланс между двата отбора на фаза първенство Локомотив е с леко предимство. 39 победи за Локомотив, 38 за Ботев и 30 равенства, при голова разлика 129:127 за Локомотив.

В първото издание на дербито този сезон Локомотив победи Ботев с 1:0 като гост.

Преди дербито от 15:00ч. на „Лаута“ ще бъде открит паметник на легендата на Локомотив Аян Садъков.

В миналия кръг двата отбора бяха на коренно различни позиции. Ботев разгроми Берое у дома и победи с 4:1, Локомотив пък се пазеше за дербито и се издъни срещу последния Верея – 2:2.

Двубоят е важен и за битката за топ 6, успех на Ботев ще затвърди тима в шестицата, докато ако Локомотив спечели то тогава тимът ще се върне в борта за топ 6.

В класирането Ботев е пети с 29 точки, а Локомотив е девети с 22.

В Ботев няма никакви кадрови проблеми и всички са на линия за двубоя. В Локомотив аут са двамата титулярни бекове Милош Петрович, който е контузен и Йосип Томашевич, който е наказан. Наказание продължава да изтърпява и Симеон Райков. След наказание се завръщат Димитър Везалов и Анте Аралица.

Пловдивчанинът Владимир Вълков ще е арбитър на двубоя. Той е едва вторият пловдивски съдия след Георги Кабаков, който ще свири дербито в последните 16 години.

Вероятни състави:

Локомотив: Мартин Луков, Димитър Везалов, Стивън Езе, Асен Георгиев, Мустафа Абдулахи, Игор Банович, Абделхаким Буна, Вилим Посинкович, Анте Аралица, Ален Ожболт, Димитър Илиев

Ботев: Даниел Кайзер, Йордан Минев, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Антонио Вутов, Стивън Петков

Main Menu