Акрапович нарочи Симеон Райков за гонене, вижте какво стана

13 Дек 2018 16:12

Скандал между треньор и футболист трови още повече обстановката в Локомотив (Пловдив), която и без това не е никак добра заради поредицата слаби резултати (4 загуби и 2 равенства в последните 6 мача). От сигурни източници БЛИЦ СПОРТ научи, че Бруно Акрапович е изолирал от отбора един от малкото останали българи в състава на "смърфовете" - Симеон Райков.

Босненецът информирал преди няколко дни 29-годишния халф, че повече няма да разчита на него. Дори го посъветвал да разтрогне договора си. Райков "светнал" Акрапович, че има контракт с клуба до края на настоящия сезон и има намерение да го изпълни.

Щом чул това, наставникът се заинатил и решил да накаже футболиста. Акрапович наредил на Райков всяка сутрин в 8:00 часа да бъде на "Лаута" и да тренира самостоятелно. Халфът нямал избор и изпълнявал разпореждането на наставника. От няколко дни Райков не участва в заниманията наравно със съотборниците си, от които бил изолиран, научи още БЛИЦ СПОРТ.

Бившият футболист на Левски недоумявал с какво е провокирал това отношение на Акрапович при положение, че винаги се е раздавал на максимум за любимия си Локомотив. В момента Райков изтърпява наказанието от 5 мача, наложени му след екшъните в срещата със Славия (1:1), когато футболистите на двата отбора се сбиха.

Халфът е сред любимците на феновете на Локомотив, които вече поставиха Акрапович на мушката след четирите загуби и двете равенства в последните шест мача в Първа лига. На запалянковците никак няма да им се хареса това, че Бруно гони един от малкото останали българи в отбора, и то точно Райков. Треньорът обаче възнамерявал през зимата да доведе още свои сънародници... ако не бъде уволнен дотогава. Агитката на Локомотив вече открито започна да показва, че не иска Акрапович за треньор. Червеният картон на босненеца беше размахан в пловдивското дерби с Ботев, загубено с 0:2. Тогава запалянковците на Локомотив на стадион "Лаута" бяха в пъти по-малко от обикновено. Собственикът Христо Крушарски вече получил няколко предложения за треньорския пост и нищо чудно да се стигне до раздяла с Акрапович още преди Нова година.

 

Main Menu