Локомотив (Пловдив) и грузинският Динамо (Тбилиси) завършиха наравно 2:2

28 Ян 2019 15:56

Локомотив (Пловдив) и грузинският Динамо (Тбилиси) завършиха наравно 2:2 в първата проверка на "смърфовете" на турска земя. Динамо поведе в 19-ата минута с гол на Антонио Рохано. Ален Ожболт изравни в 38-ата, а в 41-ата Дмитру Иванисеня отново изведе грузинците напред в резултата. В 84-ата минута Димитър Илиев отново върна равенството с гол от дузпа. Момчил Цветанов блесна за пловдивчани с асистенция и изработена дузпа, след като се появи в игра от резервната скамейка.

 

В 19-ата минута Динамо (Тбилиси) излезе напред в резултата с гол на Антонио Рохано. Нападателят получи добър успореден на голлинията пас, който защитата на "смърфовете" проспа и от няколко метра вкара във вратата на безпомощния Мартин Луков.

В 27-ата минута Локомотив (Пловдив) проведе най-добрата си атака. След продължително разиграване около наказателното поле Игор Банович и Димитър Илиев разиграха на двойно пред пеналтерията. Хърватинът стреля опасно към вратата на Динамо, но стражът изби на грузинците парира ефектно в ъглов удар. От последвалия корнер Анте Аралица засече с глава, а топката премина на сантиметри от левия страничен стълб.

В 36-ата минута Милош Петрович получи втори жълт и респективно червен картон. Бранителят предотврати опасна атака на Динамо, фаулирайки откъсващ се нападател на грузинците. Само две минути след влизането на Цветанов крилото се отчете с асистенция за гола на Ален Ожболт. Словенецът засече добро центриране от левия фланг, възстановявайки равенството.

Радостта на пловдивчани не трая дълго и в 41-ата минута Динамо отново поведе в резултата. Дмитру Иванисеня с топовен изстрел извън наказателното поле матира Луков, а стражът нямаше добра видимост заради многото тела на футболисти пред него.

Едва в 73-ата минута Локомотив успя да нанесе точен удар през второто полувреме. Вилим Посинкович отне топка от бранител на грузинците, нахлу в наказателното поле и стреля, но право в ръцете на вратаря. Две минути по-късно опасен удар на Цветанов от фаул бе спасен с вещина от Мамардашвили. Отново стражът предотврати сигурен гол във вратата си при мощен удар на Цветанов в 83-ата минута.

Минута по-късно Локомотив (Пд) получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на защитник срещу Момчил Цветанов в наказателното поле. Зад топката застана опитният Димитър Илиев, който стреля технично в долния десен ъгъл, с което и възстанови равенството между двата отбора за втори път. От Динамо веднага отговориха с опасен удар към вратата на Луков, който се отби в крак на защитник.

Наставникът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович бе доволен от днешната проверка на “смърфовете” с Динамо (Тбилиси), завършила наравно 2:2. Това бе първи мач за пловдивчани на турска земя.

"Не знам в Турция да сме имали мач, който да не е бил груб. Хубаво е да се подготвим по този начин. Доволен съм от някои неща. Днес бяхме по-качествени от противника. В някои ситуации Динамо накъсваше играта с нарушения. Не е важен толкова резултатът, а а това, че показахме качествата си. Играчите на проби остават при нас и чакаме да подпишат договорите си. Ако се случи нещо, можем да потърсим още футболисти", коментира Акрапович.

 

ЛОКОМОТИВ (ПД) - ДИНАМО 2:2
0:1 Антонио Рохано (19)
1:1 Ален Ожболт (38)
1:2 Дмитру Иванисеня (41)
2:2 Димитър Илиев (84)

 

ЛОКОМОТИВ (ПД): 71. Мартин Луков, 5. Асен Георгиев, 20. Милош Петрович, 50. Йосип Томашевич, 3. Мустафа Абдулахи, 34. Игор Банович, 10. Парвизджон Умарбаев, 9. Бирсент Карагарен, 14. Димитър Илиев, 77. Анте Аралица, 12. Ален Ожболт
Резерви: 1. Пиргов, 15. Везалов, 25. Лукас, 29. Я. Ангелов, 88. Марич, 44. Посинкович, 7. Цветанов

ДИНАМО (ТБИЛИСИ): Сикач, Рукхая, Кобоури, Медиоуб, Иашвили, Иванисеня, Шенгелия, Кукхианидзе, Рохано, Куталия, Карбия

Main Menu