Локомотив подписва с двама от играчите на проби

08 Фев 2019 13:55

Отборът на Локомотив (Пловдив) подписа договори с футболистите, които караха проби от началото на подготовката - Един Бахтич и Никола Марич. Двамата тренираха с тима от няколко седмици, като след предишната контрола на "смърфовете" наставникът Бруно Акрапович призна, че официалното им привличане е въпрос на формалности, а вчера двамата вече са парафирали контрактите си. Бахтич е 22-годишен полузащитник, като последно е бил играч на петодивизионния германски Шверин. Марич пък е на 21 години и идва от трета дивизия на Хърватия, където е носил фланелката на Приморац Биоград.

Така футболистите от бившите югославски републики на "Лаута" вече са цели осем. Ален Ожболт, Милош Петрович, Игор Банович, Вилим Посинкович, Йосип Томашевич, Анте Аралица и двете нови попълнения. Все пак трябва да се отбележи Бахтич е с австрийски паспорт, макар и с босненски корени, така че в тази графа влиза с условности. Наскоро пък хърватинът Дуйе Мрдеша си тръгна от отбора без да запише нито един мач за Локо. По-рано през миналата година в тима бяха още Антони Милина, Юрица Буляр и Филип Михалевич.

Останалите чужденци в Локомотив пък са още седем - нигерийците Мустафа Абдулахи и Стивън Езе, таджикът Парвиз Умарбаев, бразилците Густаво и Елитон, аржентинецът Лукас Масоеро и белгиеца Абделхаким Буна, така че общата бройка на легионерите става 15. Българите пък вече са едва девет, ако не броим юношите на клуба. Това са Илко Пиргов, Мартин Луков, Стамен Бояджиев, Асен Георгиев, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Димитър Везалов, Янко Ангелов и новото попълнение Момчил Цветанов.

Main Menu