Локо с тежко гостуване на Етър, повече от месец преди мача им за Купата

24 Фев 2019 13:14

Етър приема Локомотив (Пловдив) на своя “Ивайло” в двубой от 23-ия кръг на Първа професионална лига. Отборът от Велико Търново се кани да запише успех срещу “Смърфовете” и да се върне на победния път. “Виолетовите” силно се нуждаят от трите точки, ако искат да запазят шанс за класиране в първата шестица до края на редовния сезон. За пловдивчани мачът изглежда с по-малко значение, тъй като отборът е далеч от опасната зона и в същото време без шанс за топ 6, но това не значи, че те пристигат без никакви амбиции в този мач и със сигурност ще опитат да вземат нещо от това гостуване.

Възпитаниците на Красимир Балъков впечатлиха с някои добри резултати по време на зимната подготовка, а след това успяха да пренесат формата си и в първия пролетен кръг, побеждавайки с 3:0 Дунав. След това обаче през седмицата “Болярите” загубиха с 0:1 от Берое, което леко развали настроението в отбора.

Локо пък изненада неприятно Левски, печелейки точка в гостуването си на “Герена”, но пък в междинния кръг “Смърфовете” разочароваха, губейки с 0:2 от Септември (София) у дома.

Етър изглежда като фаворит преди мача и от гледна точка на статистиката. В досегашните 49 мача великотърновци имат 24 успеха, докато пловдивчани могат да се похвалят само с 14, а 11 срещи са завършили наравно.

Домакините не могат да разчитат днес на Контузения Почански и на наказания Венци Василев. Очаква се Балъков да пусне в игра Иванов на вратата и Илиев, Скерлев, Артюнин и Стоянов в отбрана. Мане и Сърмов ще действат в средата на терена, а Руменов ще играе като плеймейкър. Младенов и Батрович ще действат по крилата, а Боджадж ще е водещият нападател.

Локо пък единствено не може да използва Абдулахи днес. Бруно Акрапович най-вероятно ще противопостави Луков на вратата и в защита пред него Петрович, Везалов, Езе и Томашевич. Банович и Бахтич ще са опорните полузащитници, а пред тях играта ще ръководи Илиев. Цветанов и Буна ще оперират на крилата, а Аралица ще води атаката.

Първа професионална лига, 23 кръг:

ЕТЪР - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЕТЪР: Иванов, Илиев, Скерлев, Артюнин, Стоянов, Сърмов, Мане, Руменов, Младенов, Батрович, Боджадж

ЛОКО: Луков, Петрович, Везалов, Езе, Томашевич, Бахтич, Банович, Илиев, Цветанов, Буна, Аралица

Стадион: “Ивайло”, Велико Търново
Съдия: Георги Иванов
Начало: 15:45 часа

Main Menu