Локомотив (Пд) ще търси задължителен успех срещу Берое

02 Мар 2019 08:29

Днес в 15:00 часа в парк “Лаута” в Пловдив отборите на Локомотив (Пловдив) и Берое ще премерят сили в среща от 24-ия кръг на Първа професионална лига. За домакините срещата е доста важна, тъй като те опасно са се запътили към зоната на изпадащите и не могат да си позволят нова грешка. За гостите пък трите точки са почти задължителни, ако искат да защитят амбициите си за класиране в топ 3.

“Смърфовете” така и не могат да намерят верния коловоз след подновяването на сезона през пролетта. До момента те имат едно реми и две поредни загуби на сметката си, което се отразява негативно и на настроението в съблекалнята. Въпреки това пловдивчани са винаги опасни на свой терен и ще опитат да използват това си предимство, за да излязат от миникризата, в която се намират.

От друга страна Берое набира скорост и записа две поредни победи в последните два кръга. Старозагорци обаче изпитват трудности, когато играят далеч от дома и това може да се окаже проблем и днес. Те загубиха три от последните си четири гостувания в Първа лига.

През първия полусезон заралии спечелиха с минималното 1:0 на свой терен. Статистиката обаче е на страната на Локо, който може да се похвали с 41 победи, 17 равенства и 31 загуби срещу Берое. На “Лаута” “Железничарите” са дори още по-убедителни - 29 победи, 8 равенства и само 7 поражения.

Треньорът на пловдивчани Бруно Акрапович не може да разчита днес на контузения Мустафа Абдулхани. Очаква се той да пусне на терена Луков под рамката и карето Петрович, Георгиев, Езе и Томашевич в защита. Банович и Умарбаев ще действат в средата на терена, а Буна и Посинкович ще стартират на крилата. Атаката ще води Аралица, а зад гърба му ще бъде Илиев.

 

 

Main Menu