Печат на тази страница

Крушарски: Целта е да спечелим Купата

11 Апр 2019 13:08

Да направи Локомотив (Пловдив) печелившо предприятие – това е футболната мечта на Христо Крушарски, който даде интересно интервю за "Диема".

„Аз медийни изяви не търся. Аз популярност не търся. Медийните изяви са, за да бъдеш популярен. Аз никога не съм искал да се показвам, докато тук не започнаха нещата с Локомотив. Аз съм на 62 години, имал съм възможност да се показвам много в тези години. Аз бях един от най-близките хора на Иван Славков, можех, ако исках, да стана вицепрезидент на федерацията. Не съм искал. Езикът ми не е хаплив, езикът ми е доста прям”, заяви Крушарски.

„Интриганти, когато говорим за градивна политика, тези хора разбраха, че трябва да говорим градивно, а не просто да интриганстваме. Това беше частта на разговора ми и на тази реплика.”

„Тази мечта е, както тази ракета съм я направил от 0, да направя печеливша ракета във футбола. От тази игра да започне да се печели, а не само да се дава. Аз не съм далече да стане това. Има интерес вече към играчи на Локомотив. Това е обща заслуга. Локомотив в момента струва някакви пари, има някакви пари в Локомотив и то не са малки. Много хора ще настръхнат и пак ще се отворят апетитите.”

„Печелившо предприятие се гради от кадри. Аз съм започнал с школата. След две години някои от 15-ите могат да влязат в първия отбор, даже сега. Локомотивски кадри, кадри на нашата къща. Тогава може да кажеш, че си постигнал нещо. Аз съм взел една част от Динамо Загреб, където за един юноша се дават 5 милиона евро. На 15 години. Когато беше там Ивайло Петев, ходих там няколко мача, говорих на темата за школата им. Казаха ми, че е платено 5 милиона за един младеж, да го резервират за бъдеще. Когато получа 5 милиона за един юноша, резултатите няма да закъснеят.”

А относно възможността за нов стадион, босът на Локомотив коментира: „Проектът е готов от 2 години, и проектът за стадиона, и за тренировъчната база. Проектът за стадиона е входиран в общината преди година и половина, за да може да правим нещо още преди закона за концесиите. Но законът е категоричен. Трябваше да се прехвърли в общината и така нататък. Концесията е на финалната права. Документацията е върната на фирмата, която прави оценките за допълнително довършване.”

А ще спечели ли Локо Пловдив Купата на България? „Нали знаете моят отговор. Че аз винаги съм бил с цел. Целта е да спечелим Купата, а и да се класираме на седмо място. Това е целта. Ако нямам цел, няма какво да правя тук. Най-голямата радост ще бъде, ако спечелим Купата в 15-ата годишнина от шампионската титла. Това ще е голямо съвпадение и голям удар.”

 

Main Menu