Христо Крушарски: Писна ми от парвенющини и се замислям дали да продължа!

18 Май 2019 05:34

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обмисля оттегляне от футбола. Това разкри самият той пред "България днес".

 

"Отборът на Локомотив постигна това, което заслужаваше. Някои хора заспиват, други проспиват, но Христо Крушарски никога не спи. Омаловажава се проблемът, че липсват наши кадри. Радостта не е толкова голяма, когато имаш отбор с много малко наши чеда. Аз съм българин и обичам българското.

 

На този етап не ми е предложен нито един български футболист за лятната селекция. Аз сам си търся българите и ще си налагам в моята школа и от новия сезон в Локомотив ще играят българи. Но за да градиш школа, трябва да има къде да го правиш.

Празникът ми се помрачи, когато разбрах, че половината от феновете са закъсали на магистралата. Ако мачът беше в Пловдив, това нямаше как да се случи. Има един човек, който е свързан със спорта и помага. Ако не са неговите действия, няма да има футбол в България. Писна ми от парвенющини и се замислям дали да продължа. На мен това ми пречи. Досега 30 години държавата дремеше. Сега иска да направи нещо, обаче в Пловдив има разногласия. Пръста, който ни е подаден, ние трябва да го захапем.

 

Аз проекта го имам. Още преди три години попитах кмета къде ще играем, ако се класираме за Европа. Ще играем някъде си. Премиерът обеща, че ще построи стадиони. За да се случи това, трябва да се обединим и да подкрепим човека, който го предлага. Не може само да се плюе. Да не гледаме спечелената купа, а да видим какво може да се направи за в бъдеще.

Радостта ми щеше да бъде по-голяма, ако мачът беше пред 50 хиляди души в Пловдив. Естествено, че ако не видя развитие по този въпрос, ще се махна от футбола", каза Крушарски.

Main Menu