Чистка се задава в Локо

25 Май 2019 10:49

Сериозна чистка се задава в Локомотив (Пловдив) независимо от положителния край на сезона и спечелването на Купата на България. Собственикът Христо Крушарски не се заблуждава от трофея и е разочарован от представянето на тима в много от шампионатните мачове, след като преди началото на сезона целта бе участие в топ 6. Вече е ясно, че Вилим Посинкович, Асен Георгиев и Янко Ангелов няма да играят на “Лаута” през иднта кампания. Първият договори прекратяване на контракта си, а юношите на Левски вероятно ще преминат като свободни агенти в новака във Втора лига Хебър.

От играчите с изтичащи договори, нов ще подпише със ситурност втория вратар Илко Пиргов. Останалите са по-близо до изхода. Това са Банович и Буна, който има предложение от друг клуб. Играчи, които имат договори за по още един сезон като Марич, Томашевич и Петрович също не могат да са спокойни, че ще останат на “Лаута”. Босът е категоричен, че около гръбнака от 15 души ще се гради нов състав с повече българи в него.

За новия сезон треньорът Бруно Акрапович със сигурност ще разчита на вратарите Луков, Пиргов и Бояджиев, както и на Езе, Везалов, Масоеро, Умарбаев, Елитон, Карагерен, Густаво, Цветанов, Бахтим, Митко Илиев, Ожболт и Аралица. Към последните двама, както и към Езе има интерес от други отбори, но все още липсват конкретни оферти. Лекуващият контузия Мустафа Абдулахи също остава в състава.

“Меридиан мач”

Main Menu