Крушарски: Локо ще играе в Пловдив за ЛЕ, Акрапович не прави селекцията

02 Юни 2019 21:00

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски ще даде зелена светлина за стартиране на ремонтни дейности на „Лаута“, за да може клубът да изпълни всички предписания на УЕФА да домакинства там в Лига Европа. Както е известно, в четвъртък представител на европейската централа каза „да“ на черно-белите, като постави някои условия, свързани с трибуна „Бесика“, сектора за гости, журналистическите ложи и козирката на съоръжението.

Локо започва от втория квалификационен кръг за ЛЕ. За да се използва „Бесика“, трябва да се поставят седалки там, както и 600 в сектора за гости, който сега е покрит с рекламни пана. „Тема Спорт“ потърси за коментар собственика Христо Крушарски дали тази инвестиция си струва, или финансово ще е по-добре да се плати наем за „Васил Левски“ в София или „Лазур“ в Бургас.

„Вие какво ще кажете, струва ли си тази инвестиция? Защо смятате, че ще минем само 2 кръга. Големи песимисти сте. Вкарайте малко позитивизъм. Стадионът ще го направя така, както трябва. Ще стане 7000 седящи места за трета категория на УЕФА. Ще може да играем три кръга. Мислим да стигнем до групите. Никаква Божа работа не е това. Всичко е работа. Ако чакаш Неволята да ти помогне, чакай си я колкото искаш. Тя само учи, а не помага“, категоричен бе бизнесменът.

Той потвърди, че лятната селекция ще е основно от български играчи, които ще бъдат предложени на старши треньора Бруно Акрапович, които той ще пробва. „Треньорът този път няма нищо общо със селекцията. Чакаме да ни предложат български играчи. Ще залагаме на наши си момчета и това е. За повече питайте Чавдар Цветков, Наско Узунов и Христо Бонев“, завърши Крушарски.

Main Menu