Общината дава 50 бона на Локо за стадиона от парите на “Пловдив” 2019

10 Юни 2019 14:10

На общинската сесия този четвъртък Община Пловдив ще приеме 700 000 лева от бюджета на фондация “Пловдив” 2019. С част от тези пари ще бъде обезпечена финансовата подкрепа за ремонта на стадион Локомотив в рамките на 50 000 лева.

За първи път пари не се дават на фондацията, а се взимат. Миналата седмица на среща между кмета Иван Тотев и президента на Локомотив Христо Крушарски беше договорена помощ от 50 000 лева.
Сумата трябва да покрие част от изискванията по ремонтите, за да може Локомотив да приеме срещи от Лига Европа на клубния си стадион.

Общата сума по ремонта ще е 100 000 лева и включва - реновиране на журналистическите места, слагане на седалки на трибуните “Бесика” и сектора за гости, ремонт на покрива и други неща, които са необходими, за да може Локомотив да домакинства на собствения си стадион в Лига Европа.

На първата тренировка собственикът Христо Крушарски заяви, че е назад със 100 000 лева заради тези ремонти. Той припомни, че от тях няма да има голяма полза, защото скоро ще започне и основният ремонт на стадиона. Все пак той заяви, че ще го направи, за да може Локомотив да домакинства в Пловдив. Реално Крушарски ще плати половината от тази сума за ремонтите по съоръжението.

Локомотив започна ремонтите още от миналата седмица. Жребият е на 19 юни, а тимът ще домакинства на 25 юли или на 1 август.

Main Menu