Локо има добър аванс преди реванша днес срещу Спартак Търнава

31 Юли 2019 23:15

Локомотив гостува на словашкия Спартак Търнава в среща реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. Мачът е днес от 21:45 б.в. на стадион „Антон Малатински“ в Търнава.

Локомотив има добра преднина след първия мач в Пловдив, който беше исторически, защото беше първият мач на стадион „Локомотив“ от европейските клубни турнири и първи мач в Пловдив за пловдивски отбор в европейските клубни турнири от 1995г. Локомотив победи с 2:0 след два гола от дузпи на Димитър Илиев. Днес може да има продължения и евентуално дузпи само ако Спартак Търнава победи с 2:0.

През седмицата двата отбора записаха различни резултати в първенството. Локомотив победи категорично с 4:1 Ботев Враца като гост и записа трета поредна победа. Спартак Търнава пък загуби с 2:4 при гостуването си на Жилина и записа второ поредно поражение.

За Локомотив това е 44-ти мач в европейските клубни турнири – Купата на панаирните градове, Купата на УЕФА, Шампионска лига, Лига Европа. В това число не влиза Интертото. Пловдивчани са отстранявали 5 тима до момента в евротурнирите.

В Локомотив няма кадрови проблеми и всички са на линия за двубоя. В Спартак Търнава има няколко кадрови проблема. Трайно контузени са капитанът Ерик Грендел и Кубилай Йълмаз. Под въпрос е Таварес, а Алекс Собчик е напълно възстановен за двубоя. Хубавата новина за щаба на Спартак е завръщането на румънеца Богдан Митреа. Тимът привлече преди двубоя и португалеца Жоао Диого, който най-вероятно ще започне като титуляр днес.

Ерик Ламбрехтс от Белгия ще ръководи двубоя днес. Помощници на Ламбрехтс са сънародниците му Карел Де Рокер и Матиас Хилерт. Четвърти рефер е Уесли Ален също от Белгия. 34-годишният Ламбрехтс е ръководил два мача на юношеския национален отбор на България до 19 години от елитния кръг на Евроквалификациите през май 2014 година, които „трикольорите“ печелят с 2:0 срещу Чехия и с 2:1 срещу Швеция.

Срещата ще бъде предавана на живо по Диема спорт.

Победителят от двойката ще срещне в третия предварителен кръг победителя от двубоя между френския Страсбург или израелския Макаби Хайфа. В първия мач във Франция Страсбург победи с 3:1.

Вероятни състави:

Спартак Търнава: Добривой Русов, Тимотек Закуменски, Иван Месик, Жозеф Меник, Жоао Диого, Марко Тесия, Емир Халилович, Филип Дангубич, Лукас Ловат, Рафаел Таварес, Марко Келеман

Локомотив: Мартин Луков, Йосип Томашевич, Стивън Езе, Милош Петрович, Петър Витанов, Георги Илиев, Парвизджон Умарбаев, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Ален Ожболт, Анте Аралица

 

Main Menu