Локо срещу носителя на Купата на лигата във Франция днес в Лига Европа

08 Авг 2019 00:40

Локомотив посреща френския Страсбург в първа среща от третия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът е днес от 20:30ч. на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

Във втория предварителен кръг и двата отбора имаха тежки съперници и бяха близо и до отпадане, но все пак се класираха напред. Локомотив отстрани словашкия Спартак Търнава с гол на чужд терен - първата среща завърши 2:0, а реваншът в Търнава - 3:1 за домакините. Страсбург пък отстрани израелския Макаби Хайфа. Първият мач във Франция завърши 3:1, а реваншът в Израел 2:1 за Макаби и с общ резултат 4:3 французите продължиха напред.

Иначе двата отбора се класираха в Лига Европа след като спечелиха Купи. Локомотив стана носител на Купата на България, а Страсбург на Купата на лигата на Франция. В първенството през изминалия сезон Локомотив завърши 10-ти, а Страсбург 11-ти.

В неделя Локомотив направи 1:1 при домакинството си на шампиона Лудогорец в среща от 4-ия кръг в първенството. Страсбург пък е играл официален мач само срещу Макаби Хайфа в Лига Европа. Тимът започва новия сезон във френската Лига 1 с домакинство на Метц в неделя.

За Локомотив това ще е 45-ти мач в европейските клубни турнири. Тимът за втори път ще играе срещу френски тим. Първия път през сезон 1992-1993 в турнира за Купата на УЕФА Локомотив отпада от Оксер с общ резултат 3:9.

Какво заявиха старши треньорът на Локомотив Бруно Акрапович и капитанът Димитър Илиев преди срещата.

Какво казаха старши треньорът на Страсбург Тиери Лори и футболистът на тима Лионел Карол.

В Локомотив единствено контузен е Мустафа Абдулахи, всички останали играчи са на линия. След проблеми с травми Страсбург също вече няма кадрови проблеми и е с всичко най-добро за двубоя.

Очаква се стадионът днес отново да е пълен, като ще има и гостуващи фенове от франция. Медийното отразяване на двубоя също е доста засилено като 25 медии са акредитирани за срещата от България, Франция и Германия.

Съдия на двубоя ще е 31-годишния португалец Жоао Педро да Силва Пинейро. Негови помощници ще бъдат Руи Тавареш и Бруно Родригеш, а четвърти съдия е Витор Жорже Ферейра. Съдийски наблюдател на УЕФА на мача ще бъде малтиецът Кевин Азопарди, а делегат на двубоя е холандецът Петер Оскам.

Срещата ще бъде предавана на живо по Диема спорт 2.

Реваншът е след седмица на 15 август, четвъртък от 21:30ч. в Страсбург.

Победителят от двойката ще срещне в плейофа за влизане в групите на Лига Европа победителя от двубоя между полуфиналиста в миналото издание на Лига Европа немския Айнтрахт Франкфурт или Вадуц от Лихтенщайн.

Вероятни състави:

Локомотив: Мартин Луков, Йосип Томашевич, Стивън Езе, Давид Малембана, Петър Витанов, Парвизджон Умарбаев, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Ален Ожболт, Бирсент Карагарен, Анте Аралица

Страсбург: Матс Селс, Лионел Карол, Стефан Митрович, Ламин Коне, Кени Лала, Йонас Мартин, Жан-Ришар Белегар, Юсуф Фофана, Димитри Ленард, Адриен Томасон, Нуно да Коста

Main Menu