Левски взе три точки от Локо Пд и поведе отново в класирането

24 Авг 2019 22:46

Левски спечели с 1:0 домакинството си на Локомотив Пд от 7-ия кръг на efbet лига и отново поведе в класирането. "Сините" имат 16 точки, с две повече от Лудогорец, който утре приема Славия. "Смърфовете" са трети с 13 т.

Единственото попадение в мача отбеляза Найджъл Робърта в 59-ата минута. По този начин холандецът се отблагодари на Петър Хубчев, който му гласува доверие да започне в титулярния състав вместо Дени Алар.

Левски стигна да първата си голова възможност още в 4-ата минута. Отлично подаване на Нуно Рейш намери Робърта зад защитата на Локомотив. Холандецът обаче си повече дълго топката и това позволи на Малембена да изчисти в корнер. Десет след това Живко Миланов изпълни пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле, топката рикошира в стената и мина над вратата.

Ален Ожболт спаси гостите от сигурен гол в 24-ата минута. Тогава Каргас стреля с глава след центриране от корнер. Топката летеше към далечния ъгъл, където дебнеше Паулиньо, когато в последния момент Ожболт с коляно изчисти в корнер.

В заключителните секунди на първата част удар на Мазурек извън наказателното поле беше отразен от Луков. При последвалото центриране на Станислав Иванов, Езе се опита да изчисти с глава и топката кацна върху напречната греда. За късмет на вратаря тя попадна в Мабембана и той изби, а не в Райнов, който беше до него.


В 55-ата минута Луков спаси шут на Паулиньо. Четири след това домакините поведоха след грешка в защитата на гостите. Робърта беше изпуснат от Езе и след като получи подаване от Миланов заби третото си попадение в първенството.

Main Menu