Локомотив приема Ботев в 109-то пловдивско дерби

31 Авг 2019 00:48

Локомотив приема Ботев в 109-то пловдивско дерби в елита в среща от осмия кръг в efbet Лига. Мачът е днес от 18:00ч. на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Двубоят е под номер 109 между двата отбора на фаза роден шампионат. До момента всичко е равно 39 победи за Ботев, 39 успеха за Локомотив, 30 равенства и голова разлика 120:120.

През миналия сезон двата тима си размениха по една победа като гост за първенство. Локомотив победи като гост Ботев с 1:0, а след това Ботев победи Локомотив с 2:0 също като гост. В третото дерби за сезона беше историческия финал за Купата на България, който за първи път беше между градските съперници. Локомотив успя да спечели с 1:0 и спечели Купата.

В миналия кръг Локомотив загуби като гост Левски 0:1, а Ботев победи у дома Витоша Бистрица с 2:1.

В класирането Локомотив е трети с 13 точки, а Ботев е 10-ти с 8.

Аут за Локомотив е контузеният Мустафа Абдулахи. Други кадрови проблеми в тима няма.

В Ботев проблеми са доста. Трайно контузен е Атанас Зехиров. С контузии са звездата на тима Тодор Неделев и друг основен играч Антонио Вутов. Кристиан Добрев пък беше трансфериран в Порто и ще играе поне до края на сезона под наем в Португалия. Тимът запълни групата с юношата Никола Илиев, който за първи път влиза в групата на мъжкия отбор. Хубавата новина е завръщането в миналия мач с Витоша в игра на бразилеца Джонатан Перейра, като има голяма вероятност и той да започне като титуляр днес.

Съдия на двубоя ще е Никола Попов.

 

За времето от 17:00 до 23:00 часа изцяло или поетапно ще бъде спирано движението на автомобили, но с пропускане на автобусите от градския транспорт, по ул. „Проф. Цветан Лазаров” – от кръстовището с бул. „Санкт Петербург” до кръстовището с ул. „ Поручик Боян Ботев”, и по ул. „Димитър Ризов” – от кръстовището с ул. „Поручик Боян Ботев” до кръстовището с бул. „Освобождение”.

Шофьорите на автобусите по линии №10, 21, 25, 29, 66 и 99, които минават през участъците с ограничение, са предупредени да карат бавно, внимателно и да се съобразяват с временната организация на движението.

 

Вероятни състави:

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Стивън Езе, Давид Малембана, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Ален Ожболт, Бирсент Карагарен, Анте Аралица

Ботев: Георги Аргилашки, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем, Радослав Тердие Марко Перван, Фернандо Виана

Main Menu