109-тото пловдивско дерби: Локомотив (Пловдив) - Ботев (Пловдив) 1:1

31 Авг 2019 17:23

Локомотив и Ботев играят при 1:1 в дербито на Пловдив. Срещата е от осмия кръг на efbet Лига. Резултата откри Лазар Марин в осмата минута, а Стивън Езе изравни в 53-ата минута.

Срещата започна равностойно, а Ботев откри резултата при първата по-опасна атака в мача. Канарчетата комбинираха добре през ценнтъра на терена в 8-ата минута, топката стигна до Виана, който я отклони към нахлуващия на скорост в наказателното поле Лазар Марин. Последва много добър диагонален шут на защитника от малък ъгъл, който се спря в мрежата на смърфовете - 1:0 за Ботев.

Локомотив опита да наложи натиск след полученото попадение, но до 42-ата минута така и не успя да създаде нещо по-опасно.

Все пак черно-белите успяха да изравнят малко по-късно. В 53-ата минута Умарбаев центрира от фаул към задната греда, където Кристиян Димитров изпусна Стивън Езе и защитникът на Локо вкара след удар с крак от 4-5 метра. 

Днес предстои 109-ото дерби между пловдивските Локомотив и Ботев. Сблъсъкът на "Лаута" е с начален час 18:00. През май "смърфовете" се наложиха над "канарчетата" в исторически финал за Купата на България с 1:0. Тогава в герой за "черно-белите" се превърна Ален Ожболт.

 

Битката за Пловдив започва в 18:00ч. и можете да я наблюдавате на живо тук: 

ЛИНК 1

ЛИНК 2

ЛИНК 3

Триумфът даде криле на Локомотив, който направи отлична кампания в Лига Европа и стартира сезона в efbet Лига по възможно най-добрия начин.

В същото време Ботев се намира в криза. Тимът има едва 2 победи в първите седем кръга - над Витоша и Дунав (Русе). Повечето водещи играчи на "жълто-черните" не са във форма, което се отразява на резултатите на отбора. Днес "канарчетата" ще бъдат без своята голяма звезда Тодор Неделев, който е контузен. Аут е и друг от водещите играчи Антонио Вутов, както и Крис Добрев, който отиде в Порто.

В състава на домакините не се очакват големи промени. Наставникът Бруно Акрапович може да разчита на всички свои футболисти. На вратата отново ще застане Мартин Луков. В атака отново ще играят Ален Ожболт и Анте Аралица. По фланговете ще се разчита на Момчил Цветанов и Бирсент Карагерен. В халфовата линия ще действат Петър Витанов и Парвиз Умарбаев, а пред тях ще е капитанът Димитър Илиев. Ветеранът Георги Илиев ще остане резерва.

Треньорът на Ботев Желко Петрович ще заложи на младия Станислав Шопов по лявото крило, а отдясно ще играе Александър Тонев. Атаката ще води Фернандо Виана, а зад него ще е Марко Перван.

Двата отбора имат по 39 победи в мачовете помежду си в елита.

 

 

Стартови състави:

Локомотив (Пловдив): Луков, Петрович, Езе, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Цветанов, Карагерен, Илиев, Ожболт, Аралица

Ботев (Пловдив): Георгиев, Клустър, Пиргов, Димитров, Еберт Кардосо, Балтанов, Терзиев, Перван, Марин, Тонев, Фернандо Виана

Main Menu