Носителят на Купата Локо стартира в турнира с Балкан Ботевград

26 Сеп 2019 10:59

Носителят на Купата на България Локомотив гостува на Балкан в двубой от 1/16 финалите в турнира за Купата на България. Мачът е днес от 16:00ч. на стадион "Христо Ботев" в Ботевград.

Любопитно е, че през миналия сезон и двата отбора спечелиха трофеи. Локомотив е актуалният носител на Купата на България, а Балкан спечели Купата на аматьорската лига.

И двата отбора не играха преди това в турнира. Локомотив като част от елита се класира директно за тази фаза, а Балкан като носител на Купата на АФЛ също не игра квалификации.

В миналия кръг в първенството Локомотив победи с 3:0 Берое у дома, а Балкан напрари 1:1 у дома с Пирин Разлог.

В класирането в елита Локомотив е трети с 20 точки, а Балкан е 13-ти в Югозападна Трета лига с едва пет точки.

За Локомотив двубоя поради наказания пропускат Стивън Езе, Бирсент Карагарен и Парвизджон Умарбаев. За първи път от доста време в групата Мустафа Абдулахи, който беше контузен.

Съдия на двубоя ще е Николай Малджански.

Вероятни състави:

Балкан: Калин Дончев, Дейвид Йорданов, Емил Колев, Здравко Атанасов, Ивайло Цветанов, Ивайло Бояджиев, Кристиан Кръстев, Марк Водиев, Николай Христозов, Петър Василев, Ясен Георгиев

Локомотив: Илко Пиргов, Милош Петрович, Давид Малембана, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Уирис Оливейра, Петър Витанов, Един Бахтич, Момчил Цветанов, Анте Аралица, Димитър Илиев

Main Menu