Митко Илиев: Резултатите задължава да гоним най-доброто

05 Окт 2019 21:38

Футболистът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев коментира гръмката победа с 5:0 над Етър Велико Търново, в която заслужено спечели приза Играч на мача.

„Да не преувеличавам, но играхме почти без грешка. От дефанзивен план до халфовата линия бяхме компактни, затруднихме Етър и не им дадохме абсолютно никакъв шанс. Тръгна ни добре от първите минути, вкарахме ранен гол и второто полувреме вече се забавлявахме на терена."

„Гледах статистиката на Етър, от последните 12 мача може би имат само една загуба. Да ги победиш с 5 гола във Велико Търново е трудно, а според мен това е най-малкото, с което се отърваха. Имахме още положения, но не трябва да бъдем чак такива максималисти", каза Димитър Илиев.

„Резултатите говорят сами за себе си. Вкарваме със завидна лекота. Отзад не допускаме толкова пробойни, но разбира се, че когато печелиш няма проблем да допуснеш 2 гола и да вкараш 3. Новите ппълнения се вписаха перфектно в колектива. Атмосферата е супер, побеждаваме по инерция. Жалко, че идва паузата, защото сме набрали инерция. Апетитът идва с яденето, а ние сме гладни за още успехи, както каза моя колега.

"Не е необходимо да се изхвърляме и да даваме цели, които надхвърлят възможностите ни, но е факт, че сме един от най-балансираните отбори. Един отбор показва класата си чрез постоянство. Минала е едва 1/3 от сезона, в която показваме нужното постоянство, но предстоят още битки. Зимата можем да говорим за по-конкретни цели. Резултатите ни задължават да гоним най-доброто", заяви Илиев.

„Нямам мнение защо Балъков не ме е повикал в националния. Явно има футболисти, които се представят по-добре от мен на моята позиция. Аз нямам право на думата, така че продължавам да работя. Тази повикватилна не е самоцел. Смятам, че играта ми се получава, така че отговорът ми винаги ще е един и същ.”

 

Main Menu