Печат на тази страница

Митко Илиев играч номер 1 на 12-ия кръг в елита

08 Окт 2019 17:16

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели приза за играч №1 на 12-ия кръг в efbet Лига. Той събра 7 гласа. Втори остана Мавис Чибота (Лудогорец), а на трето място се наредиха Тони Уот и Стивън Езе.

“Радвам се, че отборът върви по възходяща линия, вкарва много голове. И в предишния кръг наш футболист спечели анкетата. Това показва, че работим правилно. Локомотив върви по възходяща линия. Надявам се да продължим така до края на сезона”, каза Илиев, който е доволен, че публиката се връща на “Лаута”.

“Мачовете от Европа понапълниха “Лаута”. Отливът на публика не е само при нас. Виновни за това са всички - треньори, ръководители, футболисти. Надявам се с тази резултатна игра да върнем феновете. Играем зрелищен футбол. В следващия кръг ни гостува ЦСКА и се надявам “Лаута” отново да се напълни.

Дали е Лудогорец, или Бистрица - доста малко отбори могат да ни противодействтат на пресата, ако ни се получи. Видяхте мача с Етър. Доста отбори срещат изключителна трудност срещу този наш стил.

В началото на сезона си говорихме, че целта ни е първата шестица. Рано е да се афишират по-сериозни амбиции. С всяка следваща победа амбициите ще се засилват. За момента нещата ни се получават, но не трябва амбициите да надхвърлят възможностите ни”, каза звездата на пловдивчани, който е доволен от назначението на Георги Иванов за спортен директор на клуба.

“Гонзо е известен в България, че е мъж на място, думата му тежи. Такъв човек е добре дошъл в клуба. Не само заради него се усеща подобрение в организационно ниво в Локомотив (Пловдив). Усеща се, че клубът е по-стабилен, има по-добра комуникация. Има още какво да се желае за да се сравняваме с най-добрите в България, но се вижда как се работи в един клуб долу на терена”, допълни Илиев, след което бе попитан и за липсата на повиквателна за националния отбор.

“Въпросът за националния отбор не трябва да се задава към мен. Явно треньорът е преценил така. С моя повиквателна няма да се промени отборът, защото той не върви така, както се очаква. За всеки футболист е чест да носи националната фланелка.

Но на всеки един българин е ясно, че националният отбор е на светлинни години от това, което трябва да бъде. Но поколението е такова. Последният силен национален отбор бе поколението на Димитър Бербатов и Мартин Петров. Вината не е само в ръководители и треньори. Всяка една държава минава през такъв период. Една Холандия бе в криза преди 5-6 години. Темата е дълга. Дано има някаква промяна, защото вече доста квалификационни цикли се отписват след третия мач”, каза Димитър Илиев.

Звездата на смърфовете коментира и въведената забрана да се взимат вратари с паспорти извън ЕС.

“Правилото за вратарите не засяга нашия клуб. Нашите вратари са българи, и то най-добрите. Дали има криза за вратари, не съм аз човекът, който да коментира. На нашата врата виждам един добър млад вратар, но това е друга тема, която не е от нашата компетенция.

За мен начинът да се развива българският футбол е да се правят терени и да се взимат специалисти, които могат да научат на нещо децата.

Нашият собственик направи страхотна база в Говедарци, иска да възроди школата. Надявам се това да се случи.” 

В заключение Илиев бе попитан дали Локо Пд може да се пребори с Лудогорец за първото място.

“За съжаление, като гледам как играе Лудогорец в тежък цикъл, нещата не са добри за нас. Казвам го в кръга на шегата. Побеждават в Европа с разлика. Да се мерим с Лудогорец, изглежда малко нереално. Но ако показваме такава добра игра, всичко е възможно. Лестър стана шампион. Времето ще покаже. Виждате, че и Левски все още далеч от класата на Лудогорец. Там финансите са много сериозни, работи се добре”, завърши Димитър Илиев./sportal.bg

Main Menu