Славия - Локомотив (Пд) 0:0 , греда за "смърфовете"

05 Ное 2019 15:47

 

Отборите на Славия и Локомотив (Пловдив) играят при резултат 0:0 в доста интригуващ сблъсък от 15-ия кръг на efbet Лига. И двата отбора се намират във възход. Това важи с особена сила за пловдивчани, които са в страхотна серия от шест поредни победи и се изкачиха до 3-ото място във временното класиране с равни точки с втория Левски. Никога досега в своята история Локомотив не е печелил в седем поредни мача. Сега “белите” ще опитат да спрат техния устрем.

В досегашните 126 мача между тези отбори в елита, софиянци са записали 59 победи, 35 равенства и 32 загуби.

Мачът започна доста равностойно и играта се развиваше основно в средата на терена. Първият точен удар дойде в 13-ата минута. Славчо Шоколаров опита да затрудни Мартин Луков, но вратарят улови без проблеми. Четири минути по-късно Диниш Алмейда се извиси в наказателното поле на Славия след центриране от ъглов удар, но ударът му премина покрай вратата. В 20-ата минута Ален Ожболт стреля към вратата на "белите", но Георги Георгиев плонжира и улови.


В 35-ата минута словенският нападател опита нов интересен удар. Този път Ожболт стреля от далечна дистанция с левия си крак, като топката прелетя над напречната греда.

Main Menu