Димитър Илиев е Футболист №1 за октомври според InStat

07 Ное 2019 17:05

Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев и халфът на Локо (Пд) Парвиз Умарбаев допълват призовата тройка

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели приза за Футболист №1 в efbet Лига за месец октомври според InStat Index. Класацията се прави за втори пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

31-годишният нападател събра индекс на ИНСТАТ 320.67 и за първи път спечели приза. Само преди няколко дни Димитър Илиев получи първата в своята кариера повиквателна за националния отбор на България за предстоящите мачове с Парагвай и Чехия. Пловдивчанинът е лидер в класирането при голмайсторите в родния елит с 10 попадения и 4 асистенции.

Второ място в класацията зае вратарят на Лудогорец Пламен Илиев. Националът събра индекс 303.33 и стана първият страж, намирал място в Топ 3 от създаването на анкетата досега.

Призовата тройка допълва друг футболист на Локомотив (Пловдив) – Парвизджон Умарбаев. Таджикският национал има индекс на ИНСТАТ 299.67, като той също попада за първи път в класацията.

Припомняме, че за победител се обявява играчът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на футболиста - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

През настоящия сезон победителите в предишните класации за най-добър футболист според InStat Index за съответните месеци бяха Иван Горанов (Левски), Евандро (ЦСКА-София) и Холмар Ейолфсон (Левски).

Main Menu