Печат на тази страница

Локо продължи серия без загуба и пак е втори /снимки + видео/

08 Ное 2019 18:13

Локомотив победи Ботев Враца с 2:0 в среща от 16-ия кръг в efbet Лига и така тимът отново излезе втори преди мача на Левски в неделя. Динис Алмейда откри в 33-та минута, а ветеранът Георги Илиев оформи крайното 2:0 в 90 минута. Гостите от Враца задълбочиха кризата, в която се намират, след като в предишния си мач не победиха аутсайдера Витоша (Бистрица) у дома. Днес врачани бяха водени от Стойчо Драмов, който пое отбора след оставката на Сашо Ангелов.

В 14-та минута Аралица се озова на стрелкова позиция и стреля, но Костов спаси удара му.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на известния фен на Локомотив Калуст Ширинян, който почина в началото на седмицата.

В 14-та минута Аралица се озова на стрелкова позиция и стреля, но Костов спаси удара му.

В 33-та минута Локомотив откри Динис Алмейда прехвърли от почти нулев ъгъл Красимир Костов и реализира за 1:0.

 

В 35-ата минута Момчил Цветанов пробив по левия фланг и центрира много остро, но Аралица не бе подготвен и не успя да насочи топката към вратата. До края на първото полувреме Локомотив запази преднината си и да се оттегли с един гол преднина на почивката.

В 57-ата минута добро центриране на Един Бахтич бе засечено с глава от Димитър Илиев, но ударът на капитана на Локомотив прелетя над напречната греда. В 61-ата минута Дейвид Малембана изпълни фаул от около 30 метра. Бранителят шутира мощно, а топката премина на сантиметри от долния десен ъгъл на вратата. В 69-ата минута центриране на Андреа Васев от десния фланг можеше да доведе до гол във вратата на Мартин Луков.

В последната минута на редновното време Локомотив имаше две възможности за гол, като и в двата случая замесен бе Димитър Илиев.

Първо капитанът засече центриране на Бирсент Карагарен от десния фланг, но Костов спаси. След това националът се откъсна зад защитата на Ботев, влезе в наказателното поле и подаде назад към свободния Георги Илиев, който не сбърка и оформи крайното 2:0.

С успеха Локомотив събра 36 точки и отново излезе на второто място преди мача на Левски, който играе в неделя срещу Ботев. Ботев Враца е на 12-то място с 13 точки. Локомотив вече има осем поредни мача без загуба в първенството.

За Локомотив предстои пауза заради мачовете на националните отбори, а следващият мач на клуба е на 23 ноември, гостуване на шампиона Лудогорец.

Локомотив: Мартин Луков, Давид Малембана, Стивън Езе, Динис Алмейда, Милош Петрович, Петър Витанов, Един Бахтич, Момчил Цветанов , Ален Ожболт, Димитър Илиев, Анте Аралица

Ботев Враца: Красимир Костов, Андреас Васев, Илия Миланов, Деян Иванов, Ангел Лясков, Георги Вълчев, Доминик Янков, Ивайло Михайлов, Венцислав Керчев, Петър Атанасов, Валери Божинов, Валери Домовчийски

Main Menu