Димитър Илиев: Трудна, но сладка победа /видео/

05 Дек 2019 20:36

Героят на Локо Пд Димитър Илиев коментира триумфа на "смърфовете" с 2:1 над Литекс. Нападателят отбеляза двете попадения за "железничарите" и бе в основата на продължаването напред.

"Това е чарът на Купата. Смятам, че Литекс е един от стойностните отбори в Б група, с качествени млади момчета. Постигат добри резултати в Б група, комплимент за Живко Желев, защото изглеждат много добре, подреден отбор, с добри футболисти."

"В първата част имахме ситуации, в които ако бяхме открили резултата, щеше да стане по-лесно за нас, но със всяка следваща минута те добиваха самочувствие, започнаха да контраатакуват и беше много тежко. Радвам се, че реагирахме правилно, съумяхме да изравним. Трудна, но много сладка победа", заяви Илиев.

"Може би опит, настоятелност в двете ситуации. При първата ситуация Карагерен направи хубав пробив. Бяхме по-добрият отбор през целия мач. В такива битки за Купата винаги се получават много интересин резултати, но важното е, че продължаваме защитата на трофея."

"За мен няма абсолютно никакво значение дали ще съм на върха на атаката или зад нападателя. Стремя се по всякакъв начин да съм полезен за отбора, така че където и да играя, няма разлика", призна Илиев.

"90% от фаворитите продължават, така че много трудно ще ни се падне лесен съперник."

"Със сигурност този тежък мач усложнява физическото ни състояние, но това са последните два мача и в каквото и състояние да сме, ще дадем максимума. Въпреки че играят малко футболисти, справяме се добре и физически и няма проблем. Русе е неудобен съперник за нас, така че отиваме пределно мотивирани за решителния мач с Левски, който може да се окаже финал за второто място на полусезона", завърши Илиев.

 

Main Menu