Треньор в школата на Локо с престижен сертификат

13 Дек 2019 11:13

Наставникът на набор 2011 Илиян Иванов премина двудневен курс по световно признатата треньорска програма Coerver Coaching

Миналата седмица във Варна се проведе семинар от поредицата курсове на програмата Корвър, насочена към усъвършенстване на основни технически умения. Треньорът от ДЮШ на Локомотив се запозна с встъпителната теоретична част на Корвър методиката за движения с топката при игра 1 на 1 – контрол, финтови движения и анализ на позицията на противника. По време на курса бяха предвидени и демонстрации на специфични упражнения, които треньорите да заложат в работата си с младите играчите. Програмата завърши с раздаване на световно разпознаваем сертификат Coerver Coaching Entry Level Course.
Корвър методиката се заражда през 1984-та година в Холандия, вдъхновена от уникалните треньорски подходи на “футболния Айнщайн” и наставник на ФК Фейнорд (Ротердам) през 70-те години Вил Корвър. Освен редица грандове от топ 4 първенствата в Европа, на Корвър програмите се доверяват школите на Бенфика (Лисабон), Спартак (Търнава), Славия (Прага), Цървена звезда (Белград), както и много други.

 

Main Menu