Какво е общото между Акрапович, Хубчев и германския Волфсбург?

14 Дек 2019 16:04

Малко известен факт е, че старши треньорът на Локо Пловдив Бруно Акрапович е наследявал наставника на Левски Петър Хубчев срещу когото ще се изправи утре на "Лаута".

 

Това се случва през 2008 година във втория отбор на Волфсбург. Хубчев води тима през пролетта, а босненецът през есента. Като играчи двамата не са се засичали един срещу друг в Бундеслигата.

"Познавам го от Германия, но не като футболист, а като треньор. Поех втория отбор на Волфсбург след него. По времето, когато Феликс Магат водеше първия тим. Зная, че залага много на дисциплината и това се вижда от представянето на Левски. Отборът му работи, опитват се винаги да са активни на терена. Не се притесняват да атакуват и да се бранят всички заедно. А това е немски стил. Успя за кратко време да оправи отбора. Моят стил не е толкова германски. Такива са ми тренировките. Аз се опитвам да направя микс от четирите големи школи. Искам да не сме лесен за разгадаване отбор. Стилът ни да е труден за противника", коментира Акрапович пред "Тема спорт".

Main Menu