Локо падна от словаци в контрола

27 Ян 2020 17:30

Локомотив (Пловдив) допусна поражение от Земплин с 1:2 в контролна среща от подготвителния лагер на двата тима в Турция. Христос Неоцитидис (10) изведе словаците напред, а Йосип Томашевич (17) изравни. Станислав Данку (69) отново пък донесе успеха Земплин с хубав гол.

В четвъртък, 23-и януари, носителят на Купата на България срещна тима на Стойчо Младенов - Кайсар. В проверката “смърфовете” се наложиха с 1:0 с гол на Лукас Салинас. Днешният съперник на Локомотив се състезава в словашката елитна лига, като в момента се намира на пето място в класирането. Клубът е основан през 1912 година.
Футболистите на Бруно Акрапович бяха подкрепени от фенската организация World Wide Locos, в която членуват привърженици на Локомотив Пловдив, живеещи в чужбина.

В 8-ата минута гол на Земплин бе отменен заради засада. Добра атака бе завършена с глава от Сидибе Модибе, но попадението не бе зачетено, тъй като нападателят бе с метър зад гърба на защитата на "смърфовете". Две минути по-късно защитата на Локомотив отново се пропука и този път бе наказана. Центриране от ъглов удар доведе до разбъркване в наказателното поле, при което Христос Неоцитидис бе най-съобразителен и се разписа от няколко метра.

Словаците запазиха преднината си едва седем минути. Момчил Цветанов проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, където Йосип Томашевич изпревари защитниците в бяло и се разписа с глава. В следващите минути и двата отбора опитваха да организират атаки към противниковата врата, но без сериозен успех. В 42-ата минута Парвиз Умарбаев намери Анте Аралица зад гърба на защитата с дълъг пас. Хърватинът пое с гърди, след което шутира, но покрай вратата.

В 50-ата минута Локомотив пропусна две възможности за гол. Първо удар на Димитър Илиев бе париран от стража на Земплин, а след това шут на Анте Аралица се отби в напречната греда. Отново Аралица десет минути по-късно пробва късмета си, но ударът му бе слаб и неточен. В 69-ата минута, при една от своите атаки към вратата на Локомотив, тимът на Земплин стигна до гол. Станислав Данку с две залъгващи движения се справи първо с Томашевич, след това и с каращия проби Акиншола Акинйеми, след което прати топката право в долния ляв ъгъл на Мартин Луков. В 83-ата минута футболистите на Бруно Акрапович пропуснаха добра възможност да изравнят. Един Бахтич пусна пас в коридор към Аралица, но хърватинът не успя да преодолее вратаря на Земплин./sportal.bg

Main Menu