Йосип Томашевич хвали Кристиан Димитров в Хърватия

12 Фев 2020 10:38

Хърватските медии потърсиха защитника на Локомотив (Пловдив) Йосип Томашевич за коментар на качествата на новото попълнение на Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров. Левият бек на "черно-белите", който дойде на "Лаута" през лятото на 2018 година, е юноша на Хайдук.

"Гледах Ботев доста пъти. Димитров е висок, добър в играта с глава, физически силен. Той може да играе на високо ниво, има добра дълга топка и вече записа участия за националния отбор. Мисля, че може да помогне много на Хайдук. Говореше се и преди, и сега, че той може да премине в ЦСКА или Левски. Той дори беше близо до Левски, но в крайна сметка не успяха да се е споразумеят", коментира Йосип пред електронно издание в родината си."Нормално е той да е малко по-бавен. Това се прикриваше добре в Ботев при схема 4-4-2. Не знам дали играта с трима в последния ред ще му подхожда и къде го вижда Игор Тудор, но мога да кажа, че той беше страхотен в Ботев. Отборът му се представя малко по-зле този сезон и имаха проблем с вкарването на голове, но се държат добре в защита. Той беше техният стълб на отбраната, началникът. В България играем много мачове, физически лигата е взискателна - дуели, двубои... Технически тя не е изискана, но по качество е близка до хърватския шампионат. Има много добри отбори: Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев, Берое, там е и моят Локомотив", заяви още Томашевич, който бе попитан и за финала за Купата на България.

"Това беше мач, който ще остане завинаги в историята на Пловдив. Това никога може да не се повтори и празнувахме с гол 20 минути преди края".

 

Main Menu